Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Politie Oost-Nederland ontslaat tweede medewerker in week tijd

ARNHEM - Een medewerker van de politie Oost-Nederland is deze week ontslagen, vanwege het bewust vastleggen van verkeerde informatie in de politiesystemen. Het is de tweede medewerker in een week tijd die ontslagen is bij de politie Oost-Nederland. 

De vermoedens die de politie eerder had over de man, zijn deze week bevestigd. In november vorig jaar werd de medewerker al buiten functie gesteld vanwege een onderzoek naar ernstig plichtsverzuim. Dat onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten is inmiddels afgerond. Volgens de politie is er inderdaad sprake van 'ernstig plichtsverzuim'. 

Wat de medewerker precies heeft gedaan, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen vanwege privacy. Ook wil de politiewoordvoerder niet zeggen waar de man actief was voor de politie. 

De medewerker die eerder deze week ontslagen werd, maakte zich schuldig aan 'grensoverschrijdend en niet-professioneel gedrag'. Ook had deze medewerker, waarvan de politie eveneens niet kwijt wilde waar deze werkzaam was, politiesystemen gebruikt voor privé-zaken.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen