Volledig scherm
© DG

Pompoenen plukken in Groesbeek: 'Het is net paaseieren zoeken'

GROESBEEK - Op Groentenhof Poelen V.O.F. zoeken dit weekend ouders, grootouders en (klein)kinderen naar pompoenen. Eigenaren Chris en Laura Poelen zijn al achttien jaar omringd door het oranje gewas. Bij de ingang van hun bedrijf staan de kramen er vol mee. Naast de “gewone” oranje pompoen, liggen kalebassen, flespompoenen, spaghettipompoenen en reuzenpompoenen.

Eigenaren Chris en Laura Poelen van Groentenhof Poelen leven van de pompoen. Volgens Chris is het van oorsprong mediterrane gewas een mooi product. ,,De kleuren zijn prachtig, je maakt er soep van, spaghetti, wijn, bier. Deze zomer is de kwaliteit van de pompoen supergoed. Hoe warmer, hoe beter voor de pompoen.”

Plukdagen en barbiepoppen

Op de Derdebaan in Groesbeek worden dit weekend flink pompoenen geplukt. Ouders, grootouders en kinderen hebben allemaal een emmertje mee, op zoek naar een geel of oranje gewas. “Het lijkt net paaseieren zoeken”, aldus Poelen. ,,Alleen zitten pompoenen vast. Je moet ze echt van de plant afplukken.” 

Jannie van der Linden en haar kleinzoon Thys Stok (7) bijvoorbeeld maken er een dagje van. Ze komen uit Beek en uit Millingen. Jannie had de plukdagen in de krant zien staan. ,,Ik dacht meteen, dát gaan we doen. Bovendien hadden we nog een persoonlijke reden.” Jannie zoekt nog naar pompoenen voor in de tuin, Thys zoekt een speciaal soort pompoen. ,,De naam weet ik niet, maar ik maak er kleding van voor barbiepoppen. Van de onderkant maak ik rokjes, van de bovenkant hoedjes.”

Volledig scherm
De pompoenbarbie van Thys. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen