Primeur: NK-goud voor Van Eck op E-mountainbike

ZOETERMEER -Jeroen van Eck is zaterdag in Zoetermeer de eerste Nederlands kampioen op de elektrische mountainbike geworden. 

De 26-jarige coureur uit Leuth, wereldtopper in de discipline eliminator (sprint), maakte een eenmalig uitstapje naar het mountainbiken met trapondersteuning en won meteen.

Van Eck bleef onder meer Frank Beemer en oud-olympisch kampioen Bart Brentjens voor. Kjell van den Boogert uit Middelaar, de enige Nederlandse professionale e-biker, ontbrak op de titelstrijd. Hij is al in Canada, waar hij woensdag een gooi doet naar de eerste wereldtitel in deze discipline.

Van Eck won vorig seizoen het wereldbekerklassement eliminator, een titel die hij nog kan prolongeren. Het WK in die discipline draaide onlangs voor hem uit op een teleurstelling. 

Volledig scherm
Mountainbiker Jeroen van Eck. © Theo Peeters
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Elf Nijmeegse voetbalclubs in twee jaar tijd rookvrij
    PREMIUM

    Elf Nijmeegse voetbal­clubs in twee jaar tijd rookvrij

    NIJMEGEN - Elf Nijmeegse voetbalclubs worden rookvrij. Dat gaat in twee etappes. Dit seizoen mag er al niet meer gerookt worden op zaterdag, als de jeugdelftallen spelen. In het seizoen 2020/2021 maken de elf clubs, waaronder Hatert, Orion, DVOL en Union, hun sportaccommodatie helemaal rookvrij. De betrokken verenigingen houden zaterdag een actie om spelers, ouders en clubvrijwilligers erop te wijzen dat ze de sigaret in de ban doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen