Volledig scherm
© Ink Bomb

Punckrockers zamelen geld in voor LGBTQI

NIJMEGEN - Normaal maken ze ruige gitaarmuziek, maar één keer per jaar trekken de bandleden van Ink Bomb voor het goede doel de stekkers uit hun gitaren. Dit jaar steunen ze OutRight Action International, een goed doel voor genderemancipatie. 

Activisten

De leden van Ink Bomb hebben een akoestische versie gemaakt van het nummer Black me out van Against Me! Vanaf vandaag beschikbaar op BandCamp. 

,,We zijn heel tevreden over het eindresultaat", zegt Joost Hoedemaeckers, zanger van Ink Bomb. ,,Akoestisch is voor ons even wennen, maar wel een mooie manier het unieke karakter van de actie beter over te brengen. We willen geen nummer maken dat je ook in een van onze albums kunt horen.”

Ink Bomb is van nature een activistische band. Hoedemaeckers: ,,Onze naam verwijst naar de aanslag op Charlie Hebdo in 2015. We willen niet alleen iets te zeggen hebben maar ook iets bijdragen, vandaar onze acties.” Het is inmiddels de derde keer dat Ink Bomb een ‘donatiecover’ uitbrengt.

Cover

,,We hebben veel kennissen in de LGBTQI-wereld en merken dat het onderwerp vaak in het nieuws komt. Een belangrijk thema, vinden we. Daarom willen we er dit jaar aan bijdragen.” Dat Ink Bomb Black me out covert is geen toeval. Against Me!, een punkrockband met een transgender zangeres, bracht het nummer uit in een album over genderdiscriminatie. ,,Maar we vinden het ook gewoon een hele goede band”, aldus Hoedemaeckers.

Luisteraars die het goede doel willen steunen kunnen voor drie euro het geluidsbestand kopen, samen met artwork van de band. Dat kan tot halverwege januari.

Volledig scherm
Ink Bomb. © eigen foto
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen