Volledig scherm
PvdA-voorman Ammar Selman vindt de korte gemeenteraadsvergadering van woensdag teleurstellend: ‘Geen kans op een inhoudelijke debat gehad’ © Paul Rapp

PvdA is boos om 'afraffelen gemeenteraad’

NIJMEGEN - Het had eigenlijk een avondvullend programma moeten worden, maar uiteindelijk was de Nijmeegse gemeenteraadsvergadering woensdag nog vóór etenstijd afgelopen. En daar was niet iedereen blij mee.

Zo noemde PvdA-fractievoorzitter Ammar Selman de ingekorte raadsvergadering na afloop ‘teleurstellend': ,,Het was de laatste voor de zomer, nota bene. Er stonden een paar belangrijke thema's op de agenda. Doordat ons pal voor de vergadering werd medegedeeld dat we met maximale spreektijden gingen werken, konden we niet het inhoudelijke debat voeren waar we op hadden gehoopt. Nu moesten we telkens letten op de tijd.” 

Selman diende een ordevoorstel in: hij wilde af van de spreektijden en eiste opheldering over de ingekorte raadsvergadering. Bruls reageerde geprikkeld en wees erop dat afgesproken was om al om zes uur te stoppen met de vergadering: ,,Vooraf hebben we duidelijk met de raad afgesproken om een bescheiden behandeling van de zomernota te houden.” 

 ‘We hadden eerder moeten beginnen’

Het voorstel van Selman kon niet rekenen op een meerderheid van de gemeenteraad. Een tegenvaller, aldus Selman: ,,Natuurlijk, iedereen moet aan zijn privé-verplichtingen kunnen voldoen. Maar was dan eerder begonnen met de gemeenteraadsvergadering. Nu werd het voor mijn gevoel allemaal behoorlijk afgeraffeld, en dat kan nooit de bedoeling zijn.” 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten het presidium van de gemeenteraad - het dagelijks bestuur van de raad, bestaande uit de fractievoorzitters van alle partijen en de burgemeester - de agenda en duur van de vergaderingen bepaalt: alle fracties waren dus vóóraf op de hoogte.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen