Racen of remmen? Een lange dag uit het leven op de Graafseweg

VIDEONIJMEGEN - De Nijmeegse gemeenteraad lijkt een verdere versmalling van de Graafseweg tegen te houden. Woensdag hakt die de knoop door. Aan de vooravond van dat besluit gingen onze verslaggevers een hele dag lang kijken, luisteren en meten.

07.10 uur (locatie 1)

Zes vrachtwagens op rij wachten om het Keizer Karelplein op te rijden. Wat moeten die hier? De Waalbrug zit dicht voor vrachtverkeer. Is de S100 niet sowieso handiger? De vier buitenlandse kentekens zijn wellicht een verklaring voor deze colonne.

07.30 uur (locatie 1)

De stad in is het nu drukker dan de stad uit. De vrachtwagen die de Action heeft bevoorraad, kan soepel de Graafseweg weer op, een rondje plein doen en binnen twee minuten zit de chauffeur op de Graafseweg de stad uit. Opvallend: het is een komen en gaan van echt grote vrachtwagens.

07.45 uur (locatie 2)

Het is ongetwijfeld een kwestie van vaak hebben gedaan en gewoon durven: een Audi rijdt weg bij een huis, achteruit de Graafseweg op. Hij krijgt royaal de ruimte voor deze bijzondere verrichting van een naderend busje van een timmerbedrijf.

Volledig scherm
De verslaggever van ‘De Gelderlander’ flitst op de Graafseweg. © Paul Rapp
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen