Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe 's'-gebouw. © Radboudumc

Radboud wordt met nieuwe ziekenhuisvleugel ‘meest persoonsgerichte en innovatieve UMC van Nederland’

VideoNIJMEGEN - De ambitie is niet gering: het Radboudumc krijgt nieuwbouw die het Nijmeegse ziekenhuis tot meest persoonsgerichte en innovatieve universitair medisch centrum van Nederland moet maken. Dinsdagmiddag gaf burgemeester Bruls het officiële startsein door de eerste (bouw)steen van een kunstwerk te onthullen.


Patiënten van het Nijmeegse Radboudumc krijgen aan hun bed een eigen tablet in plaats van een bel. Dit om makkelijk gerichte vragen te kunnen stellen aan de verpleegkundige of voedingsassistent. ,,Anders dan bij een belsignaal kan de patiënt specifiek aangeven wat zijn wens is. Doelgericht communiceren voorkomt onnodig werk”, stelt Radboudbestuurder Cees Buren.

De allernieuwste snufjes

Het is een van de talrijke vernieuwingen die over drie jaar een feit moeten zijn in nieuwbouw - werktitel: gebouw ‘s’ -  van het Radboudumc. Dinsdagmiddag werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van 150 patiëntenkamers en een trits nieuwe poliklinieken. Die komen in een vleugel van negen verdiepingen tussen de huidige hoofdingang en spoedeisende hulp.

De ambitie is niet gering.

,,Met deze nieuwbouw, waarbij de ruimtes meer gericht zijn op de gebruikers dan ooit, en met de allernieuwste technologische en logistieke snufjes om de zorg zowel voor de patiënt als voor de zorgverleners te ondersteunen, gaat het Radboudumc op weg naar het meest persoonsgerichte en innovatieve UMC van Nederland”, aldus Cees Buren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen