Volledig scherm
Rammstein stond in 2013 ook al in Nijmegen, op Fortarock XL in het Goffertpark. © Mariska Hofman

Rammstein komt na De Kuip terug naar Nederland, in 2020 in Nijmegen

De Duitse metalband Rammstein komt in 2020 naar Nijmegen. Dat meldt de band maandag zelf op Facebook, waarop de band een nieuwe tour aankondigt. 

In het bericht is een aantal plaatsen te zien, waaronder Nijmegen. Ook Oostende, Berlijn, Belfast en Warschau worden aangekondigd. De band staat bekend om rauwe teksten, bombastische muziek en stevig gitaarwerk. 

Een datum voor het concert van Rammstein, bekend van klassiekers als Ich Will en Du Hast, wordt niet genoemd. Ook meldt de band niet waar het concert plaatsvindt. Vermoedelijk is dat het Goffertpark, waar tal van grote namen optredens geven. 

Vorige week was daar nog een concert van Phil Collins en de week daarvoor van Bon Jovi. Komende donderdag staat Muse daar op het podium. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PREMIUM
    Bij de politierechter

    Agent racist noemen en vergelij­ken met nazi's pikt de rechter niet

    Het is een uur of elf 's avonds wanneer meneer B. (48) op 25 augustus 2017 op het station in Zwolle aankomt. Hij heeft een uurtje de tijd om de laatste trein te halen en besluit de buurt wat te verkennen. Daarbij stuit de Nijmegenaar op twee agenten die hem om zijn legitimatie vragen. Volgens B. spreken ze hem op onbeschofte wijze aan door hem onder andere meteen te tutoyeren. Etnisch profileren omdat hij uit Suriname komt, zo vermoedt hij. Hij voelt zich behandeld als een crimineel en beschuldigt de agenten van racisme, waarop aanhouding volgt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen