Volledig scherm
Eminem Nijmegen © Marco van Nek

Rapper Eminem maakt het vijftien jaar wachten waard

NIJMEGEN - Vijftien jaar hebben de fans moeten wachten. Geen wonder dat het  bij het eerste optreden van Eminem in Nederland sinds 2003 in Amsterdam, in het Nijmeegse Goffertpark een uitbarsting van vreugde is. En daar is alle reden toe. De Amerikaanse rapper heeft zijn zaakjes dik in orde. 

Van de introfilm - waar hij als reus in het decor van de film King Kong helikopters uit de lucht plukte - via de overweldigende opkomst met zijn elfkoppige band, inclusief strijkers, naar een gigantische knal aan het einde van de tweede song Kill you. I’m gonna kill you!

In figuurlijke zin doet hij dat zeker. Eminem walst over het uitzinnige publiek heen. In razend tempo gaan de hits er doorheen. 

Wachten beloond

White America, Toy Soldiers, Criminal, het houdt niet op. En dat was nog maar het begin. Het podium staat in vuur in vlam tijdens The Way I Am, er zijn prachtige uitvoeringen van Love The Way You Lie en Stan -in een regendecor- met Skylar Grey. Het wachten van de fans wordt beloond. Lees de volledige recensie

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen