Volledig scherm
© Screenshot

‘Rebound University’ leidt tot hilariteit op Twitter tijdens BBC-uitzending over zwarte gaten

NIJMEGEN - Sterrenkundige Heino Falcke kwam woensdagavond wereldwijd in het nieuws, nadat hij het bewijs aantoonde van het bestaan van zwarte gaten in het heelal. Alleen wist BBC even niet hoe nu precies de universiteit heet waar de onderzoeker voor werkt. ‘Rebound University’ schreef de Britse zender achter de functieaanduiding van de onderzoeker tijdens een live uitzending van BBC News. 

De fout leidde tot grote hilariteit op Twitter. Falcke werkt uiteraard voor de Nijmeegse Radboud Universiteit. ‘Je instituutsnaam verkeerd gespeld tijdens je finest hour', luidt het onder meer. 

De blunder bleef zeker niet onopgemerkt. Zowel Nederlandse als buitenlandse twitteraars merkten de verkeerde naam op. ‘Wanneer je niet kan studeren in de Randstad kun je altijd nog naar de Rebound University', schrijft een twitteraar bijvoorbeeld. ‘Als je mislukt bent op de ene universiteit, kun je altijd nog naar de ander’, zegt een ander. Ook wordt het opleidingsinstituut al ‘de hogeschool van het tweedekansonderwijs’ genoemd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen