Het coronatestcentrum in ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen.
Volledig scherm
Het coronatestcentrum in ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen. © Paul Rapp

RIVM: patiënten met corona in ziekenhuis komen vooral uit regio Nijmegen, weinig opnames in Achterhoek

NIJMEGEN - Vooral mensen uit de omgeving van Nijmegen zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. In de Waalstad zelf gaat het zeker al om 72 inwoners.

De gehele Achterhoek kent naar verhouding juist opvallend weinig ziekenhuisopnames. De meeste zijn met een aantal van vijf te tellen in Doetinchem.

Alles bij elkaar hebben er nu 478 mensen uit de regio in het ziekenhuis gelegen. Dat blijkt uit de laatste getallen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Waar de instantie voorheen dagelijks het aantal besmettingen per gemeente naar buiten bracht, wordt voortaan het aantal ziekenhuisopnames gebruikt als maatstaf. Die cijfers zijn nu het meest betrouwbaar, luidt de uitleg van het RIVM.

175 nieuwe sterfgevallen

Na Nijmegen - waar ook al zeker 14 doden te betreuren zijn door corona - zijn de meeste ziekenhuispatiënten met het virus volgens het RIVM afkomstig uit Arnhem (28), Overbetuwe (32) en Wijchen (27). In die laatste twee gemeenten was de hoeveelheid vastgestelde besmettingen de laatste tijd al relatief hoog.

Van alle Nederlanders met het coronavirus lagen er tot nu toe 4712 in een ziekenhuis, dat zijn er 722 meer dan maandag. Het aantal doden nam het afgelopen etmaal in heel het land toe met 175, waardoor het totaal nu uitkomt op 1039 vastgestelde sterfgevallen.

Voorbeelden van andere gemeenten in de regio die naar verhouding veel inwoners tellen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, zijn Neder-Betuwe (22), Sint Anthonis (14) en Grave (10).

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen