Volledig scherm
PREMIUM
Spoorwegpolitie op het centraal station van Nijmegen, waar recent veel berovingen plaatsvonden. © Paul Rapp

Rovende kansloze asielzoekers lastig probleem

NIJMEGEN - Jonge dieven beroven in Nijmegen treinreizigers en kroegpubliek. De politie hield 14 zakkenrollers aan. Het bleken jonge asielzoekers, die meestal ‘geen echte vluchtelingen’ zijn. Wat drijft hen?

Quote

De aanpak van overlastge­ven­de en criminele asielzoe­kers heeft mijn hoogste prioriteit.

Ankie Broekers-Knol, staatssecretaris

Hoe gaan de daders te werk?
Brutaal en gewiekst maken ze fysiek contact met het slachtoffer om vervolgens ongemerkt toe te slaan. Ze zijn het liefst actief in de drukte. Zo waren ze ook op de Zomerfeesten rondom de Vierdaagse. Op stations botsen ze tegen treinreizigers. In kroegen dansen ze dicht tegen vrouwen aan. 

Gestolen spullen worden snel onderling doorgegeven, zodat de dief moeilijk is te betrappen. Hij draagt immers geen buit bij zich. Om die reden surveilleerden agenten  in burger.

,,Gestolen telefoons werden bij een handlangster achter in de kroeg afgegeven. Agenten in burger betrapten haar met een tas vol mobieltjes”, aldus politiechef Wim Hendriks.  

  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen