Volledig scherm
Acteur Huub Smit speelt rechter in Vrijheidstribunaal in Lux 7. Het eerste pleidooi wordt in dans uitgevoerd door danscollectief Arnhemse Meisjes (foto). © Paul Rapp

Scholieren Dominicus College houden ‘Vrijheidstribunaal’ in LUX

NIJMEGEN -  Leerlingen van het Dominicus College in Nijmegen speelden gisteravond een rechtszaak na. Acteur Huub Smit (bekend van de New Kids-serie) was de onverbiddelijke, luid sprekende rechter in het Vrijheidstribunaal. De vraag die centraal stond in deze zaak was: nemen we onze vrijheid voor lief? 

En zo ja, is ons collectieve geheugen daar  schuldig aan? Doordat we de verkeerde helden eren, bijvoorbeeld, en onze veteranen ‘vergeten’ omdat ze ons anders constant herinneren aan slechte tijden? 

Danscollectief Arnhemse meisjes leverde een bijdrage aan het tribunaal in filmtheater LUX. In februari en april word het Vrijheidstribunaal nog twee keer gehouden in samenwerking met andere middelbare scholen. Dan worden ‘de media’ en ‘de technologie’ aangeklaagd. 

Volledig scherm
Acteur Huub Smit speelt rechter in Vrijheidstribunaal in Lux 7. Het eerste pleidooi wordt in dans uitgevoerd door danscollectief Arnhemse Meisjes. © Paul Rapp

In samenwerking met indebuurt Nijmegen