Scholieren scheppen sneeuw om FC Utrecht vanavond te kunnen laten spelen

VideoZo’n honderd vrijwilligers helpen vandaag mee met het sneeuwvrij maken van het veld van NEC. Ze krijgen een kaartje voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht vanavond, die ze met hun hulpactie mede mogelijk maken.

Eigenlijk hadden Gwen en Marije (beiden 14) vanochtend gymles. Maar toen ze op hun school kwamen, bleek dat hun gymleraar heel andere plannen had. De twee leerlingen van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen mochten samen met klasgenoten richting Goffertstadion. Om het veld sneeuwvrij te maken.

Stiekem best leuk

Volledig scherm
Zo’n honderd vrijwilligers helpen deze vrijdag mee met het sneeuwvrij maken van het veld, waarop vanavond de wedstrijd NEC–Jong FC Utrecht wordt gespeeld. © Geert Willems/De Gelderlander

Eerstedivisionist NEC treedt vanavond immers aan tegen Jong FC Utrecht. Eén probleem: de afgelopen dagen heeft het gesneeuwd in Nijmegen. Dus riep de Nijmeegse voetbalclub vrijwilligers op om het veld sneeuwvrij te maken. Beloning: een drankje, versnapering én een kaartje voor de wedstrijd. Aan de oproep werd massaal gehoor gegeven, zeker honderd vrijwilligers togen vanmorgen in de kou naar het Goffertpark, onder wie tientallen leerlingen van het SSGN, die druk in de weer waren met kruiwagens en sneeuwscheppen. 

Zware arbeid? ,,Valt wel mee’’, zegt Gwen. Stiekem vinden de scholieren het best leuk, zo’n ochtendje in een voetbalstadion. Tussen het sneeuwscheppen door vliegt her en der een sneeuwbal door de lucht. En eerlijk is eerlijk: dat gratis kaartje is natuurlijk ook mooi meegenomen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen