Volledig scherm
De showtuin aan de Looistraat © Theo Peeters

Showtuin verhuist, maar blijft wel bij bedrijf Looistraat

HEUMEN - Jacky van Eldijk moet de showtuin met daarin uitstallingen van tegels weghalen aan de voorzijde van zijn bedrijf aan de Looistraat in Heumen. Daar staat wel tegenover dat hij de uitstalling achter het bedrijf mag neerzetten én dat hij voortaan ook bestrating en andere zaken ‘aan huis’ mag verkopen.

Daarmee komt een einde aan een langslepend conflict tussen de gemeente Heumen en het grondverzetbedrijf van Van Eldijk. Volgens de gemeente hield Van Eldijk zich niet aan het geldende bestemmingsplan. Daarom moest hij niet alleen de siertegels uit ‘de voortuin’ halen, maar ook een ‘illegaal’ geplaatste zeecontainer verwijderen. 

Hem hing inmiddels een flinke dwangsom boven het hoofd. Van Eldijk meende echter in zijn recht te staan, omdat de siertegels uitgestald werden bij een bedrijfswoning.

Quote

Ik ben blij dat het nu opgelost is. Dat betekent dat het bedrijf ook toekomst biedt voor mijn zoon

Jacky van Eldijk

Bij de nu gevonden ‘minnelijke oplossing’ wordt die bedrijfswoning een burgerwoning en wordt het bedrijfsterrein aan de achterzijde ingebed in een aarden wal. Van Eldijk moet zelf de aanpassing van het bestemmingsplan betalen.

,,Ik ben blij dat het nu opgelost is’’, zegt de Heumense ondernemer. ,,Zeker nu er ook detailhandel mag plaatsvinden. Dat betekent dat het bedrijf ook toekomst biedt voor mijn zoon en dat was de afgelopen tijd nog maar de vraag.”

Maatregelen

De gemeente Heumen vindt al jaren dat de uitstalling - en daarmee de kennelijke verkoop aan particulieren - niet past in het bestemmingsplan. Tot maatregelen komt het niet, omdat er nu een oplossing is waar beide partijen zich in kunnen vinden. 

Van Eldijk stelde al langer voor zijn tegels naar achteren te verhuizen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen