Volledig scherm
PREMIUM
Het inmiddels failliete Sifa is één van de instellingen die op de zwarte lijst staat. © Gerard Verschooten

SP en PvdA bezorgd over Nijmeegse zorg: ‘Mens is geen verdienmodel’

NIJMEGEN - Zorginstellingen die een contract sluiten met de gemeente Nijmegen, zouden jaarlijks niet meer winst mogen maken dan tien procent. Ook mag een directeur in de zorg niet te veel verdienen. Dat zeggen de Nijmeegse PvdA en SP.  

De partijen hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, nadat onderzoekjournalisten van Follow the Money in juni van dit jaar het dossier ‘zorgcowboys’ publiceerden. 

De data-onderzoekers namen de jaarrekeningen onder de loep over 2017 van bijna 2.000 zorginstellingen. Hier rolde een lijst uit van 97 zorgbedrijven in Nederland die samen in één jaar tijd 51 miljoen euro winst maakten. In een sector waar een winstmarge van twee tot drie procent al behoorlijk is, haalden 174 bedrijven een winst van meer dan tien procent. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen