Volledig scherm
Nieuwe trainingslocatie van 7Hills Survival in museumpark Orientalis. © Eigen foto

Sporters werken aan conditie in museumpark Orientalis

NIJMEGEN - Zo’n tachtig sporters van 7Hills Survival werken sinds kort aan hun conditie in het museumpark van Orientalis. In de achtertuin van dit museum heeft de club een complete trainingsbaan gebouwd.

De bijzondere mix op een terrein van sport en aan religie gelieerde aspecten maakt de locatie extra speciaal, zeggen de sporters. 7Hills Survival die tien jaar bestaat, had tot dan toe een trainingsfaciliteit aan de Derde Baan in Groesbeek, op een complex waar ook de politie met honden trainde.

Maar de hondenbegeleiders zijn vertrokken, het gevolg van politiereorganisatie en centralisatie, zegt Casper Top. Top is voorzitter van 7Hills Survival. De club moest op zoek naar een nieuwe plek en via via kwamen de sporters bij Orientalis.

Samenwerkingspartners

,,Het museum zoekt samenwerkingspartners, voor inkomsten maar ook voor diversiteit van het museumpark.” De afgelopen maanden heeft 7Hills Survival in deze achtertuin van het bijbels museum eigenhandig een complete trainingsbaan opgebouwd. Er staan nu zo’n veertig hindernisobjecten, gemaakt van natuurlijk hardhout.

Ook kwamen er zes speeltoestellen, die moeten het museumpark attractiever en actiever maken voor jonge bezoekers, zegt Top. Ze kunnen bijvoorbeeld een ‘Romeinse krachtproef’ doen. De kosten, zo’n 50.000 euro, neemt de sportvereniging voor haar rekening. Ook het jaarlijks onderhoud en eventueel reparaties.

Quote

Wij willen sportevene­men­ten organise­ren waarbij we een brede doelgroep willen aansporen tot bewegen.

Casper Top, voorzitter van 7Hills Survival

Unieke samenwerking

Sporters en bezoekers van Orientalis lopen elkaar niet in de weg. Want de sporters - van 8 tot 55 jaar - trainen op momenten dat het museum dicht is, op woensdag en vrijdag (19.30-21.00 uur) en op zondag van 09.30 tot 11.00 uur.

Top ziet de komst van de sportclub op het museumpark als een ‘mooie eerste aftrap in een unieke samenwerking’. ,,Uitgangspunt is een langdurige samenwerking. Verder willen we een sportevenement organiseren op het park waarbij we een brede doelgroep willen aansporen tot bewegen in een fantastische omgeving. Wij willen laten zien dat het museumpark vele mogelijkheden biedt en zijn met onze vereniging ambassadeurs voor het park.”

Volledig scherm
7Hills Survival heeft een nieuwe trainingslocatie in museumpark Orientalis © Eigen foto
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen