Volledig scherm
Gele hesjes in Nijmegen © DG

Stickers van extreem rechtse beweging uitgedeeld aan Gele Hesjes-demonstranten in Nijmegen

NIJMEGEN - De Gele Hesjes demonstratie zaterdagmiddag in Nijmegen is rustig verlopen. Er waren ongeveer 40 man aanwezig. En er zijn geen incidenten geweest. Wel werden er stickers uitgedeeld van ‘Identitair Verzet’ aan mededemonstranten.

De demonstratie duurde ongeveer 45 minuten. Ze liepen via de Marikenstraat, Burchstraat en Hezelstraat naar de wijk Doddendaal om daarna naar Plein 1944 te gaan. Tijdens deze wandeling riepen ze leuzen als ‘Kom op nou, Rutte stop nou’.

Onder de mensen met hesjes waren er demonstranten die stickers van ‘Identitair Verzet’ aan de groep uitdeelde. Dit is een extreem rechtse beweging die actief is in heel Nederland. De stickers werden niet aan het publiek gegeven.

Vorige week

Vorige week zaterdag was er ook een demonstratie van de Gele Hesjes in Nijmegen. Toen waren er ook ongeveer veertig man op de been.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Anna treedt op voor supersterren Kris Kross Amsterdam in eigen aula
    PREMIUM
    video

    Anna treedt op voor superster­ren Kris Kross Amsterdam in eigen aula

    WINSSEN - Afgelopen vrijdag hoorde leerling Anna Spitzen (11) het pas: of ze wil optreden, want Kris Kross Amsterdam komt langs op school. Meester Jesper Hesseling, bekend van zijn massaal gevolgde Spotify-afspeellijst Monthly Hits, regelde dat het bekende dj-trio donderdag naar Winssen kwam, omdat ze de Cito-toets hadden afgerond. ,,Normaal gaan we dan film kijken of zo, maar ja, dit is natuurlijk veel leuker.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen