Artists impressions van de nieuwbouw van de buurt Jerusalem in Nijmegen. De woningen behouden hun gasaansluiting en kunnen op een later tijdstip aardgasvrij worden gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Artists impressions van de nieuwbouw van de buurt Jerusalem in Nijmegen. De woningen behouden hun gasaansluiting en kunnen op een later tijdstip aardgasvrij worden gemaakt. © Talis / Dura Vermeer

Talis ‘volop op koers met duurzaamheid’: lagere energierekening en 13.000 zonnepanelen

NIJMEGEN / WIJCHEN - Niet in de achterhoede maar in de voorhoede. Zo ziet woningcorporatie Talis zichzelf op het gebied van duurzaamheid. De eigenaar van 14.000 sociale huurwoningen in Nijmegen en Wijchen heeft de doelstelling voor 2021 nu al behaald: de woningen hebben gemiddeld energielabel B.

Dat meldt Talis in reactie op de discussie die is ontstaan over de nieuwbouw in de buurt Jerusalem die voorlopig nog niet gasloos wordt. In de gemeenteraad, maar ook in de Tweede Kamer en Provinciale Staten, leidde dat tot vragen van politici die vrezen voor vertraging bij de noodzakelijke omschakeling naar aardgasvrij wonen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen