Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Thuiszorg voor terminale patiënt steeds meer in het nauw: ‘We zitten gevangen in het systeem’

NIJMEGEN - De thuiszorg voor terminale patiënten komt steeds meer in de knel. Doordat er voor de verpleeghuiszorg extra miljarden zijn uitgetrokken, verlaten veel verpleegkundigen de thuiszorg. ,,Het wordt steeds lastiger om mensen te vinden.”

Bestuurder Hans Buijing van branchevereniging Zorgthuisnl vreest dat het steeds vaker voor gaat komen dat het moeilijk zo niet onmogelijk is om thuiszorg te vinden voor terminale patiënten.

De Nijmeegse huisarts Patrick Jansen overkwam dat vrijdag: de 20 thuiszorgorganisaties die hij benaderde om het een patiënt mogelijk te maken thuis te kunnen sterven, hadden geen verpleegkundige beschikbaar.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    GROESBEEK - De Hobbemaweg in Groesbeek wil graag als proef dienen voor een vuurwerkvrije zone. De afgelopen jaarwisseling wordt door bewoners getypeerd als een 'hel': ‘de buurt is in een bizarre nacht terecht gekomen. De autoriteiten waren niet in staat om in te grijpen. Het gevolg was een compleet verziekt oud op nieuw en schade die niet te verhalen is op de veroorzakers. Sommigen hebben tot 3500 euro schade geleden.’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen