Volledig scherm
Door een brandende pallet ontstond er veel rookontwikkeling in een schuur in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Tieners stichten brand in schuur van voormalige bouwmaterialenhandel in Groesbeek

GROESBEEK – Een brandende pallet zorgde vanmiddag voor flink wat opschudding in Groesbeek. Buurtbewoners van de voormalige bouwmaterialenhandel Van Schreven zagen dat er rook uit een van de schuren kwam en sloegen direct alarm. 

De brand ontstond rond 16.15 uur op de Kloosterstraat in Groesbeek. Na de alarmering sloeg de brandweer van Groesbeek groot alarm en rukte uit met een bluswagen, een hoogwerker en een commandantenwagen. Ter plaatsen bleek dat in de betonschuur een pallet met hout door vermoedelijk baldadige jongelui in brand was gestoken. Doordat er een flinke rookontwikkeling was heeft de brandweer nadat het brandje geblust was de schuur geventileerd . De schade aan de schuur is door het snelle blussen beperkt gebleven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vernieuwd ‘grootste restaurant van Nijmegen’ schaft vleesloze maandag af

    Vernieuwd ‘grootste restaurant van Nijmegen’ schaft vleesloze maandag af

    NIJMEGEN - De Refter, het universiteitsrestaurant op de Nijmeegse campus, is voor 1,2 miljoen euro helemaal verbouwd en vernieuwd. Het oude meubilair is buiten de deur gezet, nét als Meatless Monday, oftewel de vleesloze maandag. Een hamburger of een ander stuk vlees is vanaf volgende week álle dagen te krijgen in de vernieuwde Refter. Na driënhalf jaar zet de Radboud universiteit een streep door de vegamaandag.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen