Volledig scherm
PREMIUM
Tom Dumoulin voor aanvang van de zesde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Brest en Mûr-de-Bretagne. © ANP

Tom Dumoulin blijft cool dankzij Beekse vinding

BEEK - Ondanks het tijdsverlies in de etappe van donderdag, moet Tom Dumoulin het hoofd koel houden. Een vinding van Johan Tiesnitsch uit Beek helpt hem daarbij; dankzij zijn koelvesten kunnen wielrenners voorkomen dat hun lichaamstemperatuur te snel te hoog oploopt. Dumoulin is een van de renners in de Tour de France die zo'n koelvest gebruikt.

Johan Triesnitsch houdt met zijn bedrijf IZIBodyCooling.com kantoor aan de voet van de Nieuwe Holleweg in Beek, een plek waar veel (amateur)wielrenners voorbij komen tijdens hun beklimmingen van de heuvels tussen Beek en Berg en Dal. De 47-jarige Bekenaar produceert er met zijn team koelvesten voor MS-patiënten, mensen die in warme omstandigheden werken én voor topwielrenners als Tom Dumoulin.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinneringen’
    PREMIUM

    Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinnerin­gen’

    NIJMEGEN - Ans Giesbers (82) uit Nijmegen is de hele week al van de kaart, vertelt ze. Twee getinte personen ‘van een jaar of twintig’ die zich voordeden als medewerkers van Liander, bestolen haar dinsdagmiddag in haar appartement van kostbare sieraden. Een horloge en twee ringen met diamanten waren, naast foto’s, de laatste tastbare herinneringen die ze had van haar man Henny. Hij overleed 46 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen