Volledig scherm
PREMIUM
Tom Dumoulin voor aanvang van de zesde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Brest en Mûr-de-Bretagne. © ANP

Tom Dumoulin blijft cool dankzij Beekse vinding

BEEK - Ondanks het tijdsverlies in de etappe van donderdag, moet Tom Dumoulin het hoofd koel houden. Een vinding van Johan Tiesnitsch uit Beek helpt hem daarbij; dankzij zijn koelvesten kunnen wielrenners voorkomen dat hun lichaamstemperatuur te snel te hoog oploopt. Dumoulin is een van de renners in de Tour de France die zo'n koelvest gebruikt.

Johan Triesnitsch houdt met zijn bedrijf IZIBodyCooling.com kantoor aan de voet van de Nieuwe Holleweg in Beek, een plek waar veel (amateur)wielrenners voorbij komen tijdens hun beklimmingen van de heuvels tussen Beek en Berg en Dal. De 47-jarige Bekenaar produceert er met zijn team koelvesten voor MS-patiënten, mensen die in warme omstandigheden werken én voor topwielrenners als Tom Dumoulin.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gebouw Kloostertuin Brakkenstein genomineerd voor Gouden Piramide

    Gebouw Klooster­tuin Brakken­stein genomi­neerd voor Gouden Piramide

    NIJMEGEN - De paters in het nieuwe gebouw in Brakkenstein zijn genomineerd voor de Gouden Piramide. Dit is een tweejaarlijkse rijksprijs voor bijzondere en inspirerende opdrachtgevers in de architectuur. De prijs bestaat uit een trofee, 75.000 euro en eeuwige roem, aldus de organisatie. De paters maken er kans op, omdat ze met hun nieuwe gebouw niet alleen onderdak bieden aan oudere broeders, maar ook voor mensen die een zorgappartement willen betrekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen