Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Topatlete Madiea G. komt in Kleef voor de rechter voor invoer drugs

KLEEF - De Amsterdamse topatlete Madiea G., die in Duitsland vast zit voor het invoeren van drugs, zal zich in Kleef voor de rechtbank moeten verantwoorden. Het OM legt haar ‘invoer en handel van verdovende middelen in niet geringe hoeveelheden’ ten laste.

Deze week maakte het Duitse openbaar ministerie bekend dat ze 13,19 kilo crystal meth en 43,34 kilo ecstasy-pillen alsmede 12.000 euro cash (meer dan de toegestane 10 mille) bij zich had. Volgens het OM wilde Madiea G. de drugs in Duitsland met winst verkopen. De strafmaat in Duitsland voor dit soort delicten is twee tot 15 jaar.

De atlete, die deel uitmaakt van het Nederlands team op de 4 x 400 meter estafette en meervoudig nationaal kampioene is op de 400 meter, liep op 18 juni tegen de lamp tijdens een routinecontrole van de Duitse douane. Die liet haar auto stoppen bij de grensovergang in Emmerik. 

Argwaan

De Nederlandse zei onderweg te zijn naar een trainingskamp in Düsseldorf en verklaarde geen verboden goederen of meer dan 10.000 euro aan cashgeld bij zich te hebben.

De douaniers kregen argwaan en vroegen G. om haar bagage te laten zien. In de kofferbak lagen meerdere tassen en dozen. In die laatste zaten volgens haar sportschoenen, maar nader onderzoek leverde verschillende pakketten op, allemaal verpakt in plastic en aluminiumfolie. In de pakketten bleek drugs te zitten.

Vrouwengevangenis

Madiea G. zit niet in Kleef in de gevangenis, want dat is een mannengevangenis. Ze zit in de dichtst bijzijnde vrouwengevangenis en die staat in Dinslaken. Wanneer ze voor moet komen is nog niet bekend. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen