Volledig scherm
Wethouder Nelson Verheul op het Treffers-dak, geflankeerd door bestuurslid Jan Verbeet (links) en voorzitter Bert Janssen. © Joop Verstraaten

Treffers Groesbeek heeft nu 'eigen' stroom

GROESBEEK – 292 zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van De Treffers zijn vrijdagmorgen in gebruik genomen. Wethouder Nelson Verheul zorgde voor het officiële moment. 

Eigenaar van het sportpark Stichting Nijerf heeft crowdfundingplatform  Greencrowd al in 2017 opdracht gegeven een onderzoek naar het energieverbruik van het complex uit te voeren. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het interessant is om zonnepanelen te plaatsen op het 1.000 vierkante meter grote dak van het clubgebouw.

Naast de voetbalclub maken ook cliënten van Pluryn, een judovereniging en het Montessori College gebruik van de accommodatie. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen