Tributeband Tumpp speelt Red Hot Chili Peppers tijdens de eerste editie van het Iconic Festival.
Volledig scherm
Tributeband Tumpp speelt Red Hot Chili Peppers tijdens de eerste editie van het Iconic Festival. © Gerard Verschooten

Tributefestival Iconic maakt eerste namen bekend

NIJMEGEN - Meedeinen op de klanken van popiconen als The Beates, Michael Jackson, Editors en Foo Fighters. Het kan tijdens de tweede editie van Iconic Festival in het Valkhofpark in Nijmegen, dat inmiddels de eerste namen heeft bekendgemaakt. Het tributefestival vindt ook dit jaar plaats op de dag voor Moederdag, dit keer is dat 9 mei.

Het eerste Iconic Festival trok met ruim 1700 liefhebbers zoveel publiek dat bedenkers Tinus Weijkamp en Willem van den Berg al snel besloten een tweede editie te houden. Het geheim van hun succesformule? ,,Waar veel tributefestivals zich uitsluitend richten op stevige rockbands, bieden wij ook aan andere legendarische acts een podium”, vertelt Van den Berg. ,,Het is niet voor niets dat Michael Jackson met 23 en The Beatles met 36 noteringen in de Top 2000 staan.” En dus stappen de muzikanten van respectievelijk Lenny Jay en Help!  9 mei op het Iconic-podium.

Reeditors (Editors), In your honor (Foo Fighters) en Bad Medicine (Bon Jovi) zijn de andere namen die het festival heeft vrijgegeven. 

Kaarten voor het festival kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via iconicfestival.nl.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen