Een inwoner van Nijmegen brengt in 2017 zijn stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uit in het Turks Cultureel Centrum aan de Citroenvlinderstraat. Dat doet hij onder toeziend oog van Alparslan Turkes, de oprichter van de Turks-nationalistische MHP-partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Een inwoner van Nijmegen brengt in 2017 zijn stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uit in het Turks Cultureel Centrum aan de Citroenvlinderstraat. Dat doet hij onder toeziend oog van Alparslan Turkes, de oprichter van de Turks-nationalistische MHP-partij. © ANP

Turks Cultureel Centrum overweegt aangifte na ‘flutonderzoek’

NIJMEGEN - Het Turks Cultureel Centrum in Nijmegen overweegt aangifte tegen de linkse actieorganisatie Doorbraak. Die stelt op basis van eigen onderzoek dat het Turks Cultureel Centrum (TCC) banden onderhoudt met de ultra-nationalistische Grijze Wolven.

TCC-voorzitter Serkan Gedik: ,,In haar flutonderzoek geeft deze extreemlinkse organisatie aan dat het Turks Cultureel Centrum onmenselijke ideeën erop nahoudt en een dubbele agenda heeft. De uitlatingen zijn bedreigend.” 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen