De GGD-vaccinatiestraat in De Reehorst in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
De GGD-vaccinatiestraat in De Reehorst in Ede. © Raphael Drent

Tweede coronaprik zit buitenlandse vakantie in de weg: slechts beperkte groep net op tijd volledig ingeënt

NIJMEGEN - Wie deze zomer naar het buitenland op vakantie wil, kan snel in de problemen komen met de coronavaccinatie. Voor vrijwel iedereen onder de vijftig zal de noodzakelijke tweede prik midden in de zomervakantie gezet moeten worden. 

13 reacties

 • Marijke van der Hoek

  1 maand geleden
  Ik hoef niet op vakantie hoor, heb liever een Pfizer of Moderna vaccinatie. Als iedereen nou gewoon op vakantie gaat komen wij (60+ ers die AstraZeneca geweigerd hebben) in de vakantieperiode de vaccinatie wel halen!!
 • Willemien Tang

  1 maand geleden
  K. Hollander. Ik ben geprikt met Astra. Op 10 mei. Op 1 juli krijg ik de 2e prik. Daar zit 7 en een halive week tussen. Dus geen 14 weken. Bij mijn man zit er 10 weken tussen, kwam ivm zijn werk beter uit.
 • J. de de Jong

  1 maand geleden
  Ik behoor tot de astrazeneca weigeraars en wel om de reden dat de 2e prik wel tot 14 weken kan worden uitgesteld (volgens de website van de LHV). Om in juli of augustus een Pfizer te nemen? Er is dan waarschijnlijk geen noodzaak meer en wacht ik wel op de aangepaste vaccins. Als de Indiase variant hier van de zomer wordt binnengehaald, dan heb je aan de bestaande vaccins niet zo veel. J. de Jong
 • Marcel van de Weerd

  1 maand geleden
  Het meest irritante vind ik dat dat heel veel mensen voor andere mensen aan het denken zijn. We leven in een vrij land. Vaccineren is vrijwillig en als iemand graag op vakantie wil dan moeten ze dat toch zelf weten. Stop eens met al die bemoeienissen en ga je eigen leven leiden. Laat een ieder zijn eigen afwegingen maken.
 • Lucas Lindt

  1 maand geleden
  We hebben geluk dat er al een vaccin is. Dat Astra Zenica wordt gegeven aan de groep met het minste kans op bijwerkingen is toch logisch? We hebben immers niet genoeg om nu iedereen te laten kiezen, en de kans op een bijwerking is zo enorm klein. Die angst hebben we ook niet voor allerlei medicijnen die aworden geslikt met veel grotere risico's op bijwerkingen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen