Uit met Anne: gedichten, chansons en ....meedoen?

uitgaanstips/videoBijna weekend! Gaan we nog ergens heen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans.

Een gesprek over poëzie

Volledig scherm
Frouke Arns. © Nadine Ancher

De dichter Frouke Arns is een rijzende ster op poëziegebied. In Nijmegen is ze bekend omdat ze twee jaar stadsdichter was. Maar ook landelijk wordt ze steeds meer gewaardeerd. Haar derde bundel  De camembertmethode, uitgegeven bij de gerenommeerde uitgeverij De Arbeiderspers, werd goed ontvangen in de pers. Eerder won Frouke Arns al verschillende literaire prijzen. Ook treedt ze op bij literatuurfestivals.

Frouke Arns is zaterdag de gast in het Poëziecentrum, achter in bibliotheek De Mariënburg. Ze wordt geïnterviewd door Wim van Til en draagt voor uit eigen werk. 

Zaterdag 12.00 uur, Poëziecentrum.

Friese chansons over de natuur

Volledig scherm
pr beeld Nynke Laverman © RV

De Friese zangeres Nynke Laverman viel op door het zingen van Portuges fado in de Friese taal. Zuidelijke emotie in noordelijke klanken. Inmiddels heeft ze een nieuw album en bijbehorende voorstelling: Wachter.  Ze kwam ermee op Oerol, daar was het een groot succes. Nu reist Laverman met dit programma door het land. De natuur is een grote inspiratiebron voor de zangeres. Zo is de eerste track van het album Wachter  een lange ode aan de bosuil. In het Fries vertelt ze hoe de uil als geen ander de kunst van het wachten verstaat.  Het thema van de voorstelling is dan ook de overgave aan leven en sterven. Nynke wordt bijgestaan door slagwerker Sytze Pruiksma en celliste Geneviève Verhage.

Zaterdag 20.00 uur Schouwburg Nijmegen.

Gezellig meepraten met Leon

Volledig scherm
Leon van der Zanden © ED

Een waarschuwing: wie benauwd is voor publieksparticipatie kan bij de show Kameleon van Leon van der Zanden beter niet op de eerste rijen gaan zitten. De cabaretier zoekt meer dan ooit contact. Om er vervolgens op los te improviseren. Het grote verhaal van zijn show Kameleon is dat Leon door ene Dirk die euthanasie gaat plegen wordt uitgenodigd om op de uitvaart te spelen. Ze maken een afscheidsbrief die Leon op de plechtigheid zal voordragen. Alle thema’s die daarbij worden aangeraakt, bespreekt de cabaretier met het publiek en de antwoorden verwerkt hij direct in de show. Dat maakt elke voorstelling uniek. Kameleon lijkt zichzelf uit toevalligheden op te bouwen, maar uiteindelijk zit er natuurlijk een plan achter.

Zaterdag 20.15 't Mozaïek in Wijchen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen