Volledig scherm
De gestampte meisjes © Salih Kilic

Uit met Anne: Magic Show, feestje met de Rolero's en realisme na Valantijnsdag

Uit met AnneBijna weekend! Gaan we nog iets leuks doen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans

De achterkant van de Magic Show

Een theatershow over een theatershow, oftewel de verwikkelingen achter de schone schijn. Zo'n voorstelling is F*ke It van theatercollectief De Gestampte Meisjes. Drie showgirls lijken het perfect voor elkaar te hebben: zijn jong, mooi en succesvol. Ze brengen een Magic Show met snelle muziek, gelikte dansjes, goocheltrucs en en illusies. 

Maar gaat het allemaal wel goed achter die stralende gezichten? Er ontstaan kleine barsten en het drietal probeert die uit alle macht te verbergen, want zoals altijd geldt:’ the show must go on’. De Gestampte Meisjes bestaat uit Esmée van Liere, Ymke van Hoof en Thenera van der Pluijm. Hun spelplezier en enthousiasme is aanstekelijk en wie er vatbaar voor is heeft een vrolijke avond. 

Zaterdag 20.30 uur in de Lindenberg.

Altijd feest met de Rolero's

De naam Rolero’s doet denken aan een kermisband. Maar die komt simpelweg van Rob, Leo en Rob, de oprichters. Dat vonden ze toen wel lollig, vervolgens kom je er niet meer vanaf en inmiddels beschouwen ze het als een geuzennaam. De bekendste feestband van Nijmegen heeft niet veel nodig om zelf een feestje te geven. In het kader van het 27-jarig bestaan komen er dit jaar een aantal concerten waarbij telkens een ander thema aan bod komt.

Zondag is dat sixties. De band betreedt het podium met de uitgebreide versie: Rolero’s XL, acht man sterk. Bovendien is er ook nog een gastmuzikant. Dit keer is dat Harry Haldhold, bekend van Solution, Clemens van de Ven band, Hard Rain en  Home Cooking. Het publiek kan muziek verwachten van Dylan, Stones en Beatles. 

Zondag 15.30 uur in Trianon.

Volledig scherm
De Rolero's XL. © eigen foto

Realisme na Valentijnsdag

Viel Valentijnsdag een beetje tegen? Of was het juist überromantisch? Jan Drost biedt maandag een tegengeluid. Drost is schrijver en filosoof. Hij heeft zich gespecialiseerd in de filosofie van de liefde en schreef het boek Het romantisch misverstand. Anders denken over liefde

Daarin legt hij uit hoe ideeën over liefde en romantiek in ons hoofd doorwerken, zowel ten goede als ten kwade. Hij spreekt in Nijmegen over ‘Bouwen aan een toprelatie'. Drost veegt hooggespannen  verwachtingen van tafel. Het komt er volgens hem op aan dat je geen garanties bij de ander zoekt. Dus zet die roze bril af want Cupido bestaat niet. 

Maandag 20.00 uur in de Thiemeloods

Volledig scherm
Jan Drost, filosoof en schrijver. © Mats van Soolingen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen