De brandweer onderzoekt of het vuur ook echt uit is in het appartement in de Waterstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
De brandweer onderzoekt of het vuur ook echt uit is in het appartement in de Waterstraat in Nijmegen. © Maarten Reith/DG

Uitslaande brand in appartement in Waterstraat geblust: veel schade, geen gewonden

updateNIJMEGEN - In een appartement aan de Waterstraat in Nijmegen is rond 14.30 uur deze dinsdagmiddag brand uitgebroken.  De hulpdiensten zijn ingeschakeld. Volgens de brandweerofficier van dienst was sprake van een uitslaande brand. Tijdens de uitbraak waren er geen personen in de woning.

Brandweer, politie en ambulances waren snel in de wijk Waterkwartier. De brandweer kon de brand snel blussen. Daartoe moesten de brandweermensen zich toegang verschaffen tot de woning. Na het bluswerk is de woning gecontroleerd. Daar bleken gelukkig geen slachtoffers aanwezig.

Kettingzaag

Omdat de buren van het brandende appartement niet reageerden op kloppen of bellen, heeft de brandweer ook die woning opengebroken. De voordeur is met een kettingzaag opengemaakt. Zo konden de blussers vaststellen dat ook deze woning leeg was. 

De buurwoning werd uit voorzorg gecontroleerd omdat bij de uitslaande brand veel rook was vrijgekomen. Omdat de appartementen onder hetzelfde dak gelegen zijn wilde de brandweer het zekere voor het onzekere nemen. 

De rook slaat uit de achterkant van het woongebouw aan de Waterstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
De rook slaat uit de achterkant van het woongebouw aan de Waterstraat in Nijmegen. © 112nieuwsgroep

Coronaregels

De politie heeft de omgeving van het appartement ruim afgegrendeld. Het verkeer ligt stil en doorgang is verboden.  De nieuwe coronaregels verbieden samenscholingen vanwege besmettingsgevaar. Kijkers bij de brand leken die regels even te vergeten. De politie moest mensen attent maken op het feit dat ze niet te dicht bij elkaar mogelijk staan en 1,5 meter afstand moeten houden. 

De brand zou hebben gewoed in het rechtse pand met dakkapel aan de Waterstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
De brand zou hebben gewoed in het rechtse pand met dakkapel aan de Waterstraat in Nijmegen. © Maarten Reith/DG
De omgeving om de brand in het appartement in de Waterstraat is ruim afgezet door de politie.
Volledig scherm
De omgeving om de brand in het appartement in de Waterstraat is ruim afgezet door de politie. © Maarten Reith/DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen