Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ADN Beeldredactie

Uitzenders: maak werk van huisvesting Polen

NIJMEGEN - De uitzendbranche is bij provincies en gemeenten een lobby gestart om huisvesting voor arbeidsmigranten goed te regelen. De Polen zijn here to stay, dus zorg dat ze ook fatsoenlijk onderdak krijgen, zo luidt de boodschap.

Volledig scherm
Jurriën Koops, directeur ABU © ABU

Veel gemeenten worstelen met de huisvesting van arbeidsmigranten. Zo wil Tiel de tientallen 'Polenhuizen' in de stad aanpakken om de leefbaarheid in woonwijken te verbeteren. 

Buren klagen over geluidsoverlast, afval dat zich ophoopt en parkeerplaatsen die vol staan met buitenlandse auto's. De eigenaar van de woningen bood de gemeente onlangs aan alle huizen te verkopen, in ruil voor een plek waar hij een speciaal appartementencomplex voor de Polen kan laten bouwen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’
    PREMIUM

    Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

    NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen