Volledig scherm
Kerstdiner. © Getty Images/iStockphoto

Veel restaurants nu al volgeboekt voor kerst

NIJMEGEN - Wie uit eten wil met kerst kan maar beter snel zijn met reserveren. De reserveringen begonnen dit jaar al vroeg en veel tafels zijn al geboekt. Sommige restaurants hanteren al een wachtlijst.

De eerste reservering voor kerst kwam bij restaurant Vesters al in augustus binnen. ,,Zo vroeg was voor het eerst", zegt Marleen Lamers. ,,Er waren ook mensen die vorig jaar na het kerstdiner al meteen hadden geboekt, maar in de aanloop naar de kerst was dit eerder dan ooit.” Vesters is beide kerstdagen en op kerstavond geopend en is grotendeels volgeboekt.

Ook bij restaurant Humphrey's is het snel gegaan. ,,We zitten vrijwel vol", vertelt Benjamin Wilcke. ,,Eerste kerstdag is al vol, alleen voor tweede kerstdag heb ik nog enkele stoelen. Op kerstavond is het wat rustiger, ik denk dat mensen dan toch liever thuis zijn. We zitten ieder jaar wel vol met kerst, maar dit jaar is het opvallend vroeg begonnen en snel gegaan."

September

Eerste kerstdag zit bij Tante Koosje al een paar weken vol. ,,We zorgen er altijd voor dat het kerstmenu al in oktober op de site staat, maar in september komen de eerste reserveringen al binnen", licht Nina Tacke toe. ,,We hebben alleen nog plek op tweede kerstdag." Kerstavond is Tante Koosje gesloten. ,,Daar is wel veel vraag naar, we hadden daar al een paar jaar mee vol kunnen zitten, maar ik doe het mijn team niet aan", zegt Tacke.

Bij De Wolfsberg in Groesbeek, met kerst ook vrijwel volgeboekt, begonnen de reserveringen al in september binnen te stromen. De Wolfsberg biedt dit jaar ook weer kerstdiners aan in de dagen vóór Kerstmis. ,,Ook dan hebben we live-muziek en is alles versierd", legt manager Niels Klaassen uit. ,,Op die manier geef je meer mensen de gelegenheid van een kerstdiner te genieten, mensen die met kerst moeten werken, zoals politiemensen of verplegend personeel."

Supersnel vol

Het kleinere restaurant Witlof is al weken volgeboekt. ,,Het is supersnel gegaan", aldus eigenaar en chef-kok Jürgen Eikholt. ,,De mensen wilden gewoon zeker zijn van een tafel."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen