Volledig scherm
PREMIUM
Rob Jaspers. © Gerard Verschooten

Verborgen kracht van groen en historisch Lent koesteren

't pleinDe afgelopen twee weekeinden ben ik ondergedoken in het kunstenfestival De Oversteek in Nijmegen-Noord. Het was weer een prachtig festijn waar cultuur verbonden werd met de natuur, historische plekken, de Waal en Spiegelwaal. Muzikanten, theatermakers, vertellers en dansers zorgden voor heerlijke verrassingen.

Dit festival neemt bezoekers al tien jaar mee op een tocht langs sfeervolle plekjes. Ze laten de verborgen kracht van de Waalsprong zien, het voormalige oude Lent rond de dijk. Je struikelt over resten van hoogstamboomgaarden, je staat midden in oude boerderijwoningen te luisteren en te kijken naar een zanger. Telkens weer verbaas ik me er dan over dat pás twee jaar geleden (!) de Nijmeegse politiek na acties van Waalsprongbewoners besloten heeft veel van die herinneringen aan het tuinbouwverleden van Lent te behouden. Deze historische boomgaarden zijn de kracht van Noord. Zeker in het gebied Hof van Holland waar in de komende jaren ruim 2.000 woningen moeten verrijzen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen