Hekwerk rond de Pompekliniek in Nijmegen.
Volledig scherm
Hekwerk rond de Pompekliniek in Nijmegen. © anp

Verliefde tbs’er die begeleidster wilde ontvoeren krijgt celstraf en opnieuw tbs

NIJMEGEN/ ZUTPHEN - De 54-jarige tbs’er Cor V. moet 18 maanden de cel in én krijgt opnieuw tbs met dwangverpleging voor de mishandeling van zijn begeleidster. Dat oordeelde de rechtbank van Zutphen donderdagmiddag.

V. probeerde in de avond van 14 juni 2018 een sociotherapeute van de Pompekliniek in Nijmegen te ontvoeren. Dat deed hij door bij haar achter in de auto te stappen, zijn arm om haar nek te klemmen en met een mes in haar rug te porren. V. probeerde de vrouw mee in zijn eigen auto te sleuren, waar onder meer ducttape en een geprepareerd touw klaarlagen. Daarmee wilde V. zijn begeleidster ontvoeren en mogelijk doden, aldus justitie.

Verliefd

V. zat sinds 2000 vast wegens een eerdere oplegging van een tbs-maatregel. De laatste jaren leek het de goede kant op te gaan, mede door de goede verstandhouding met zijn begeleidster. De tbs’er werd verliefd op haar en kon het niet verkroppen dat de vrouw haar baan bij de Pompe had opgezegd, aldus justitie. 

De officier van justitie bepleitte twee weken geleden, tijdens de strafzaak, dat de verdachte een gevaar is voor de maatschappij en nooit meer mag vrijkomen. De rechtbank deelt die mening: ,,deze man kan onbehandeld niet terug in de samenleving in.’’ Daarom oordeelt de rechtbank dat V. behalve een gevangenisstraf weer tbs moet krijgen: ,,deze tbs kan onbeperkt worden verlengd.’’

Tot slot moet de man aan zijn voormalig begeleidster een schadevergoeding van 3.700 euro betalen.    

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen