Team wijkverpleegkundigen dat vanuit Hotel Umberto alleen nog maar coronapatiënten verzorgt. Het gebied strekt van Tiel tot Millingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Team wijkverpleegkundigen dat vanuit Hotel Umberto alleen nog maar coronapatiënten verzorgt. Het gebied strekt van Tiel tot Millingen. © Bert Beelen

Verpleegkundige Lisa zit in het coronateam dat werkt vanuit dit hotel: ‘We zien veel angst’

NIJMEGEN - Machteloosheid. Dat woord herhaalt wijkverpleegkundige Lisa Janssen (28) uit Nijmegen een paar keer als ze vertelt over de coronapatiënten die ze verpleegt. Achter alle voordeuren waar zij en haar collega’s komen, is dat akelige gevoel samen met het onwelkome virus gaan domineren.

Sinds afgelopen weekend werkt Janssen in het coronateam dat zeven zorgorganisaties in wijkverpleging in Nijmegen, Rijk van Nijmegen en Maas en Waal hebben opgericht voor patiënten. Ze heeft er nu drie diensten op zitten. 

Voor ze naar een cliënt vertrekt, pakt ze zich helemaal in. Plastic hoesjes om de schoenen, wegwerpschort om, haarnet op, mondkapje voor, twee paar handschoenen aan, spatbril op.

Quote

Wijkver­pleeg­kun­di­gen zien echtparen trauma’s oplopen als één van beiden het coronavi­rus krijgt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen