De verwarde Nijmegenaar werd opgepakt omdat hij zijn huis aan de 23ste straat in de Nijmeegse wijk Gildekamp vol had laten lopen met gas.
Volledig scherm
PREMIUM
De verwarde Nijmegenaar werd opgepakt omdat hij zijn huis aan de 23ste straat in de Nijmeegse wijk Gildekamp vol had laten lopen met gas. © Jesse van den Hater / 112Nieuwsgroep

Verwarde Nijmegenaar die zijn huis wilde laten ontploffen ‘moest beloven géén brand te stichten’

NIJMEGEN - Waarom grepen psychiaters en andere hulpverleners niet daadkrachtiger in bij een ernstig verwarde bewoner van de wijk Gildekamp? Exact een jaar geleden probeerde de 41-jarige man zijn huurhuis in het stadsdeel Lindenholt te laten ontploffen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jongere met beperking leert beter in echte wereld dan in schoolbanken: ‘Ze nemen zelf de regie’
    PREMIUM

    Jongere met beperking leert beter in echte wereld dan in schoolban­ken: ‘Ze nemen zelf de regie’

    NIJMEGEN / CUIJK - In Nijmegen begint komend schooljaar een nieuwe vorm van onderwijs voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ze zitten niet langer de hele week in de schoolbanken, maar leren middenin de stad, in de Hertogstraat, vaardigheden aan die ze nodig hebben als ze aan het werk gaan. ,,We maken ze wereldwijs in de échte wereld", zegt bedenker Jos Kersten, directeur van de Talita Koemi School in Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen