Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek naar de autobranden in de wijk Tolhuis in Nijmegen. © Gelderlander

Video bewijst: brandstichter stak in alle rust auto’s in brand in Nijmegen

VIDEONIJMEGEN - De brandstichter die afgelopen nacht autobranden veroorzaakte in de Nijmeegse wijk Tolhuis ging doelbewust te werk. Dat blijkt uit filmbeelden van een bewakingscamera, die de Gelderlander mocht bekijken. Daarop is te zien hoe iemand in alle rust een auto in brand steekt. 

Over het doelwit kan geen misverstand bestaan. De brandstichter bestudeert op de drukbezette parkeerplaats aan Tolhuis 77ste straat alleen de witte Peugeot. Minutenlang drentelt hij eromheen, op zijn dooie gemakje. 

Een klein half uur later keert hij terug, dan met duidelijk zichtbaar een jerrycan. De Peugeot krijgt de volle laag. Niet veel later zie je dat de auto als een vuurbal in de hens gaat. Drie andere auto’s gaan mee in de ontstane vuurzee. Inmiddels is duidelijk dat de in brand gestoken auto gestolen is. ,,We houden er rekening mee dat de auto is gebruikt bij het plegen van een strafbaar feit”, aldus een politiewoordvoerder.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen