Vier keer raak in Mook en Middelaar.
Volledig scherm
Vier keer raak in Mook en Middelaar. © lintjes man vrouw

Vier lintjes in Mook en Middelaar

MOOK - In de gemeente Mook en Middelaar hebben vier mensen een lintje gekregen. 

Giel van Duijnhoven uit Middelaar is vanaf 1973 nauw betrokken bij carnavalsvereniging De Krölstarte. Vanaf het moment dat hij in Middelaar, in buurtschap de Kamp, is komen wonen, is hij een actief lid van de buurtvereniging. Sinds 2006 zet hij zich in voor onderhoud en restauratie van rijksmonument Kapel Maria Onbevlekte Ontvangenis. 

Kosien ten Haaf-Weijers uit Middelaar zet zich al jarenlang vol in voor Gilde St. Sebastianus. Bij de kermisactiviteiten vervult zij ruim twintig jaar een voortrekkersrol. Ze repareerde en reviseerde het gildevaandel. Ook was zij betrokken bij de organisatie van de Boerendag. Verder initieerde Ten Haaf het gemeenschappelijk Eetpunt in het gemeenschapshuis en is ze initiatiefneemster van Stichting Hulp bij Hartstilstand.

Ton Herings uit Mook is vanaf 1972 lid van Scouting Don Bosco waar hij als verkenner begon maar uitgroeide tot een van de drijvende krachten. Hij vervulde bestuursfuncties bij biljartvereniging JSM, Harmonie Erica en carnavalsvereniging De Heikneuiters. Zo’n 15 jaar is Herings jurylid van de carnavalsoptocht in Middelaar. Vanaf 1998 zit hij in de plaatselijke politiek, inmiddels als fractievoorzitter van DGP. 

Paul Oosterhoff uit Molenhoek zet zich sinds 1991 voor mensen met psychiatrische aandoeningen, voor verslaafden die op straat zijn beland en voor vluchtelingen. In 2013 richtte de predikant het Huis van Compassie op, waarvan hij voorzitter is. Het Huis van Compassie is een laagdrempelige plek waar veel activiteiten plaatsvinden. Ook is hij betrokken bij de voedselbank. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen