Volledig scherm
De brandweer moest zondag naar de 19e verdieping van de Nimbustoren aan de Nijmeegse Spoorstraat. © Davy Derksen/112 Nieuwsgroep

Vlam gevat stokbrood zet verdieping Nimbustoren in de rook, bewoners moeten huis uit

NIJMEGEN - Een vergeten stokbrood in de oven is er de oorzaak van dat enkele bewoners van de Nimbustoren aan Nijmeegse Spoorstraat zondagmiddag uit hun woningen moesten. Het stuk etenswaar dat vlam had gevat zorgde voor een grote rookontwikkeling op de 19e verdieping.

De brandweer kwam met groot materieel aan en heeft de brand weten te blussen. Daarna werd de flat geventileerd en konden de getroffen bewoners weer terug naar huis.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen