Volledig scherm
Bezoekers genieten in de Nijmeegse Stevenskerk van een van de veertig bieren die wordt geschonken. © DG

Volop keus tijdens bierfeest in Stevenskerk

NIJMEGEN - Liefhebbers uit het hele land genieten vanmiddag in de Stevenskerk in Nijmegen van meer dan veertig speciaalbieren. Jong en oud proost in de sfeervolle kerk in hartje centrum op hun eerste biertje. 

,,Niet al te zwaar beginnen. Je moet het langzaam opbouwen’’, aldus de Bossche Simone van Wamel. Ze heeft hier met vrienden uit Nijmegen en Tiel afgesproken. ,,Heel leuk om elkaar weer te spreken bij een lekker bietje. Ik heb gekozen voor ‘Wilskracht’, een lekker fris zomerbiertje.’’

Verkiezing

De eerste dag van het tweedaags Winterbierfeest staat in het teken van de Nijmeegse bieren. Twaalf brouwerijen hopen door het publiek en een vakjury te worden verkozen tot maker van het ‘lekkerste bier van Nijmegen’. ,,Het gaat om de eer, maar wie weet wordt het in de toekomst een serieuze wedstrijd”, aldus mede-organisator Bjorn Boschman van café Samson. 

Er zijn in de feestelijk verlichte kerk verschillende zithoekjes ingericht. In de kelder treden singer-songwriters op, er zijn spelletjes en films voor kinderen en hapjes voor hongerigen. Het feest gaat nog door tot 23.00 uur. 

Morgen staan de winterbieren op het programma. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen