Vondst drugslab op Kerkenbos Nijmegen na aanhouding mannen voor drugsproductie

videoNIJMEGEN - De vondst van een drugslab in een bedrijfspand aan de Kerkenbos in Nijmegen vrijdagavond komt direct voort uit de aanhouding van twee mannen de avond daarvoor. Dat zegt de politie. Een van die twee mannen werd gezocht omdat hij betrokken zou zijn bij een ander geval van productie van harddrugs.

De man werd donderdagavond aangehouden in zijn auto. Bij de aanhouding werden in het voertuig stoffen gevonden die gebruikt worden voor de productie van drugs. Een bijrijder is daarom ook aangehouden.

Het onderzoek dat volgde leidde naar het bedrijfspand aan de Kerkenbos. Daar werden chemische afvalstoffen gevonden van vermoedelijk de productie van synthetische drugs.  Omdat er een penetrante lucht hing, heeft de brandweer metingen verricht. Daaruit bleek geen gevaar voor de gezondheid of de omgeving.

Bij onderzoek zaterdag werd in het pand een drugslab gevonden. Nadat de politie het onderzoek er heeft afgerond zal het lab worden ontmanteld.

Volledig scherm
In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kerkenbos in Nijmegen zijn vrijdag laat in de avond in verschillende kantoor ruimtes vaten met chemicaliën gevonden. © Fernando Bot/ Persbureau Heitink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vernieuwd ‘grootste restaurant van Nijmegen’ schaft vleesloze maandag af

    Vernieuwd ‘grootste restaurant van Nijmegen’ schaft vleesloze maandag af

    NIJMEGEN - De Refter, het universiteitsrestaurant op de Nijmeegse campus, is voor 1,2 miljoen euro helemaal verbouwd en vernieuwd. Het oude meubilair is buiten de deur gezet, nét als Meatless Monday, oftewel de vleesloze maandag. Een hamburger of een ander stuk vlees is vanaf volgende week álle dagen te krijgen in de vernieuwde Refter. Na driënhalf jaar zet de Radboud universiteit een streep door de vegamaandag.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen