Volledig scherm
André Jansen, de nieuwe koning van schutterij St. Hubertus. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Voorzitter St. Hubertus op de knieën voor schutters: 'Wil er dan niemand koning worden?'

DE HORST - André Jansen (48) is de nieuwe koning van schutterij St. Hubertus van Groesbeek-De Horst. Hij schoot zondag met het 110e schot de vogel van de paal.

Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In eerste instantie wilde, net als vorig jaar, niemand van de schutterij - die dit jaar het 90-jarig bestaan viert - aantreden voor het koning schieten. Er werd ter plekke een besloten vergadering belegd en daar ging voorzitter Jan Zwartjes op de knieën voor de schutters. Hij dreigde zelfs met aftreden. 

Vizier

Pas toen kwamen enkele schutters naar voren voor het koning schieten. De kandidaten waren Jeu de Ruyter (59), de huidige keizer,  Twan Taks (4 ) , André Jansen (48) en als enige dame Truus Peters – Kosman (71).  Uiteindelijk had Jansen het vizier het scherpst staan. Om vijf voor negen schoot hij de vogel van de paal.

 Hij zal  de scepter gaan zwaaien tijdens de komende kermis. De nieuwe koning kreeg aansluitend een vendelhulde aangeboden.

Volledig scherm
Voorzitter Jan Zwartjes ging op de knieën. Foto David van Haren © David van Haren
Volledig scherm
Uiteindelijk werd er tóch koning geschoten. Foto David van Haren © David van Haren
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen