De vrouwen van carnavalsvereniging Now Da Wer op weg in de optocht, met paraplu's.
Volledig scherm
De vrouwen van carnavalsvereniging Now Da Wer op weg in de optocht, met paraplu's. © Joop Verstraaten

Vrouwengroep doet toch de optocht van Groesbeek, in hun eentje

GROESBEEK - Er stond vrijwel niemand langs de kant en de andere carnavalsgroepen waren ook thuis gebleven. Maar dat kon de elf carnavalisten van Now Da Wer er niet van weerhouden om zondagmiddag toch in hun eentje de optocht van Groesbeek te doen. 

De fraai uitgedoste vrouwen hadden als leuze ‘Ut is ieder joar wèr èn moi geregel mè al die tekste op de vurgevel’. Dat is een knipoog naar de verrassende en grappige spreuken die ondernemers elk jaar aan hun gevel hangen. Omdat ze toch al helemaal aangekleed waren, gingen ze gewoon op pad. Met paraplu's, dat dan weer wel. ,,Het  is alleen jammer dat er geen mensen langs de route stonden.”

Ze konden wel veel beter doorlopen dan anders. Na de start om 12.11 waren ze een uur later al bij de finish. Normaal duurt dat zo'n drie uur. ,,Bij de finish, uitgaanscentrum De Hoeve, wachtte hen een hele meute aan andere carnavalisten een een neutje tegen de kou. ,,Hebben we toch nog lol gehad.” 

Veel drank en eten over

Andere Groesbeekse carnavalisten waren minder gelukkig. Niet alleen deelnemers maar ook aanwonenden zorgen altijd voor een mooi aangeklede optocht.  Zo waren er aan de Stekkenberg diverse woningen met een extra partytent te vinden met daarin een grote voorraad drank en eten. ,,Dat blijft nu allemaal over. Alle moeite voor niets geweest”, somberde één van de aanwonenden. 

Het merendeel van de carnavalvierders kon wel begrip opbrengen voor het afgelasten van de optocht. ,,Eeen wijs besluit volgens de loopgroepen De Soppers en Zakko. ,,Er staat met dit weer niemand langs de kant , waar doe je het dan voor? Wij gaan nu de spullen weer opbergen en dan pruuven.” Drinken dus.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen