Volledig scherm
PREMIUM
Het CWZ. © Paul Rapp

Weer miljoenenverlies CWZ, maar geen paniek: ‘Ziekenhuis ligt op koers’

NIJMEGEN - Voor het tweede jaar op rij boekt het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis een miljoenenverlies. Wederom de vraag aan bestuurder Gosse van der Veen: staat het ziekenhuis op omvallen?

CWZ lijdt over 2018 een verlies van 1,75 miljoen, net als over 2017. Toen werd het negatieve resultaat toegeschreven aan de eenmalige invoeringskosten voor het nieuwe elektronische patiëntendossier (epd). 

,,Het elektronisch patiëntendossier drukte ook in 2018 nog flink op de begroting. We hebben aanvullende modules aangeschaft om het epd beter te kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen waarmee we beelden kunnen uitwisselen met andere zorgverleners, zoals het Radboudumc.” 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PREMIUM
    Bij de politierechter

    Agent racist noemen en vergelij­ken met nazi's pikt de rechter niet

    Het is een uur of elf 's avonds wanneer meneer B. (48) op 25 augustus 2017 op het station in Zwolle aankomt. Hij heeft een uurtje de tijd om de laatste trein te halen en besluit de buurt wat te verkennen. Daarbij stuit de Nijmegenaar op twee agenten die hem om zijn legitimatie vragen. Volgens B. spreken ze hem op onbeschofte wijze aan door hem onder andere meteen te tutoyeren. Etnisch profileren omdat hij uit Suriname komt, zo vermoedt hij. Hij voelt zich behandeld als een crimineel en beschuldigt de agenten van racisme, waarop aanhouding volgt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen