Volledig scherm
De Bisschop Hamerstraat in het Nijmeegse stadscentrum is vanaf maandag afgesloten. © DG

Weer werkzaamheden Nijmegen centrum: Bisschop Hamerstraat afgesloten

NIJMEGEN -  Wegwerkers gaan vanaf maandag in een ander deel van het Nijmeegse centrum aan de slag: de Bisschop Hamerstraat (tussen Keizer Karelplein en Molenstraat) en (een deel van) de Van Welderenstraat worden onder handen genomen. Een klus die twee weken gaat duren.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van één lange fietsroute door het stadscentrum, vanaf het Kolpinghuis tot het Hunnerpark. De ringstraten gaan daarvoor op de schop. 

Omleiding

De afgelopen weken was de Van Welderenstraat afgesloten vanaf Ziekerstraat tot aan Arksteestraat. Voor de Vierdaagse is de Van Broeckhuijsenstraat al aangepakt. En de komende twee weken zijn dus de Bisschop Hamerstraat en Van Welderenstraat (tussen Arksteestraat en Bisschop Hamerstraat) afgesloten. Er kan hier ook niet geparkeerd worden. De omleiding is met borden aangegeven.  De volgende straten die op de schop gaan zijn de In de Betouwstraat en Gerard Noodtstraat. 

Vier ringstraten worden brede tweebaans fietspaden waarop tweewielers voorrang hebben en de auto te gast is. Er verdwijnen in totaal zestig parkeerplaatsen om de fietser ruim baan te geven. Ook komen er extra fietsenstallingen.

In het najaar, als alle vier de ringstraten zijn aangepakt, krijgen de fietspaden een rode toplaag, kenmerkend voor een fietsroute.

Volledig scherm
De verbodsborden staan al klaar in de Bisschop Hamerstraat. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen