Volledig scherm
Het huidige winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. © Bert Beelen

Weezenhof: ‘Winkelcentrum krijgt toch maar één supermarkt en daarnaast komen er (zorg)woningen’

NIJMEGEN - Winkelcentrum Weezenhof krijgt bij nieuwbouw toch maar één grote supermarkt en niet twee, zoals eerder geopperd. ,,Daarnaast  ligt het in de bedoeling dat aan het winkelcentrum (zorg)woningen worden toegevoegd”, laat het Nijmeegs college van B en W weten. 

Het stadsbestuur heeft bij projectontwikkelaar Ton Hendriks, grotendeels eigenaar, geïnformeerd naar de voortgang van herbouw van het twee jaar geleden deels afgebrande winkelcentrum Weezenhof. Dit op verzoek van de SP. Die vindt met veel meer raadsfracties dat de herbouw veel te lang op zich laat wachten, waardoor Weezenhof-bewoners verstoken blijven van goede winkelvoorzieningen in hun wijk.

Twee supermarkten

Vorig jaar stemde het college van B en W in met de mogelijkheid om in het vernieuwde winkelcentrum twee grote supermarkten te huisvesten. Dat was op verzoek van Hendriks, die dat toen als voorwaarde zag voor het rendabel kunnen financieren van nieuwbouw. Volgens het college heeft de projectontwikkelaar laten weten inmiddels te zijn teruggekomen van dit voornemen. Wijkbewoners hadden al aangegeven dat één supermarkt genoeg is voor de Weezenhof. ,,Dit past bij uw wens en ook bij de wens van de bewoners van de Weezenhof”, antwoordt het college van B en W dan ook aan de Nijmeegse SP-fractie. 

(Zorg)woningen

Hendriks laat volgens het college verder weten in gesprek te zijn met een mogelijke afnemer van (zorg)woningen. ,,Hier is op dit moment nog geen uitsluitsel over te geven. Zodra er meer duidelijkheid is over de voortgang van het plan, inclusief de (zorg)woningen, dan informeren wij u”, besluit het stadsbestuur de beantwoording. 

Hendriks is inmiddels twee jaar bezig met het uitwerken van plannen voor nieuwbouw. Een eerdere bouwtekening met twee woontorens en winkelcentrum lag al voor bij de welstandscommissie, maar de bouw werd vervolgens niet doorgezet. Mogelijk omdat de gemeente en Hendriks niet tot een akkoord zouden kunnen komen, maar daarover werd verder geen duidelijkheid gegeven. 

Volledig scherm
Winkelcentrum Weezenhof tijdens de brand in april 2017. © John Beckman
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen