Volledig scherm
Bijna klaar, de werkzaamheden op het Quackplein in Nijmegen. In ieder geval maandagochtend kunnen automobilisten weer over dit verkeersplein rijden. © DG

Werk aan Quackplein bijna af: verkeer kan weer doorstromen

NIJMEGEN - De werkzaamheden op het Quackplein, een belangrijk verkeersknooppunt in Nijmegen tussen NS-station en centrum, zijn bijna af. Het was doorknallen voor de wegwerkers de afgelopen weken, maar misschien zondag aan het eind van de middag, maar zeker maandagochtend kunnen auto's weer over het verkeersplein.

Dit weekeinde worden de verkeersbelijning aangebracht en het nieuwe verkeerslichtensysteem getest: het zijn de puntjes op de i van een grote operatie die drie weken duurde. 

Doorstroming

Het  Quackplein heeft nieuwe verkeerslichten die flexibeler inspelen op het verkeersaanbod. Dat moet de doorstroming van het autoverkeer bevorderen, ook als straks het groot onderhoud van de Waalbrug start. Tegelijkertijd zijn de routes voor fietsers en voetgangers aangepast. Wegwerkers moeten nog de nieuwe bestrating leggen in de Burgemeester Hustinxstraat, en ook komt er meer groen. 

Direct na de Vierdaagse ging het Quackplein en de aangrenzende Burgemeester Hustinxstraat op de schop. Dat was wennen voor veel automobilisten die vanuit Nijmegen-West de stad in wilden en omgekeerd. Dit omdat het plein een knooppunt is waar belangrijke doorgangswegen als de Nassausingel, de Kronenburgersingel en Tunnelweg op uitkomen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen