Volledig scherm
Burgemeester Hubert Bruls © Paul Rapp

Wie wil chauffeur van burgemeester Bruls worden?

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls is op zoek naar een nieuwe vaste chauffeur.  Binnenkort start de sollicitatieprocedure die over twee maanden afgerond moet zijn. De chauffeur moet enkele specifieke vakdiploma's op zak hebben en een bewijs van goed gedrag inleveren. 

In het najaar van 2017 ging Jos Frentz met pensioen, die door de jaren heen de vaste chauffeur van opeenvolgende burgemeesters van Nijmegen. Zo werkte hij voor Ien Dales, Ed d'Hondt, Guusje ter Horst, Thom de Graaf en Hubert Bruls. Sinds het vertrek van Frentz heeft de gemeente een contract met een bedrijf dat er voor zorgt dat er altijd een chauffeur voor Bruls beschikbaar is. Maar de burgemeester wil weer een vaste chauffeur. 

 De chauffeur van de burgemeester is een solist en intern is er geen geschikte kandidaat te vinden. Ook bij vakantie of ziekte is er geen vervanger 'in huis'. Er is bewust gekozen om de nieuwe medewerker niet als ambtenaar in dienst te nemen.

Op de website WerkeninGelderland, waar overheden hun vacatures plaatsen, verschijnt binnenkort een advertentie. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Krasse wielerhelden
sjezen door de regio

    Krasse wielerhelden sjezen door de regio

    NIJMEGEN - Jan Janssen - de man die precies 50 jaar geleden de Tour de France won - nog eens voorbij zien flitsen? Of toekijken hoe Hennie Kuiper, oud-Olympisch én wereldkampioen, de pedalen geselt. Het kan, als je goed oplet, op dinsdag 11 september. Dan rijdt een clubje krasse wielerhelden een 80 kilometer lange rit door Nijmegen en omgeving. ,,Ze fietsen nog aardig door hoor", zegt Gerard Hutting uit Nijmegen, de man die de twintig bejaarde renners naar Nijmegen heeft gehaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen