Volledig scherm
Bakkerij Strik © Bert Beelen

'Wij spelen open taart' maakt kans op Slechtste slogan van 2016

NIJMEGEN - Met de slogan 'Wij spelen open taart' maakt Strik Patisserie & Proeverij uit Nijmegen dit jaar kans op de titel 'Slechtste slogan van 2016'. In totaal maken tien bedrijven uit het hele land kans om te winnen.

Zo neemt Strik het onder meer op tegen een lingeriewinkel uit Epe met de slogan 'Tiet voor een goede BH' en een Thais restaurant uit Amstelveen dat klanten lokt met: 'Food to Thai for!'.

Onduidelijke boodschap
Wat de slogan van Strik slecht maakt is volgens de tienkoppige jury vooral ‘de onduidelijke boodschap’. „Iedereen zal begrijpen dat het een verwijzing is naar het gezegde ‘open kaart spelen’. Maar wat de makers van deze woordspeling willen zeggen, blijft nogal onduidelijk”, legt Christine Liebrecht, een van de initiatiefnemers van de verkiezing uit.

Gimmick
De slogan stond begin dit jaar in de tweewekelijkse advertentiefolder. Daar komt elke keer een andere slogan in. Van Geenen: „Het is steeds een gimmick, we proberen meestal met woordspelingen in te spelen op de actualiteit. Onder de tekst zelf stond de zin ‘Strik maakt The Best Pastry in Town’. We willen met de advertentie dus duidelijk maken dat we de beste taarten maken, maar daarnaast ook transparant en eerlijk zijn in onze werkwijze en dus ‘open kaart spelen’.”

De eigenaar vat de nominatie van zijn bakkerij sportief op. „We zien er de grap zeker van in. De nominatie verrast me wel, want de andere genomineerde slogans vind ik veel slechter. Ik denk dus niet dat we gaan winnen.”

Stemmen
Mensen kunnen tot 12 december 12.00 uur via sloganverkiezing.nl gestemd worden. Hier zijn ook de andere kanshebbers te zien. Het ‘winnende’ bedrijf krijgt een Delftsblauw tegeltje met de eigen slogan. De uitslag wordt dinsdag 13 december bekendgemaakt.

Eerdere winnaars
Eerder wonnen ‘Iedere paal gaat erin’ (Heibedrijf Steenman), ‘Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord’ (aannemer Leon Braak), ‘It’s De Cock that makes de man’ (Jan de Cock mode) en ‘The worst musical ever’ (Hema de musical).

Volledig scherm
© Strik Patisserie & Proeverij
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen