Volledig scherm
De winkel van Willemsen Mode in Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

Willemsen mode sluit: 200 mensen op straat

NIJMEGEN - De kledingwinkelketen Hier Mode en Willemsen Mode stopt ermee. Willemsen Mode heeft winkels in onder meer Groesbeek, Malden, Wijchen, Beuningen, Elst, Druten, Rhenen, Westersvoort en Duiven.

In totaal bestaat de keten uit 27 winkels. De circa 200 medewerkers komen op straat te staan. Zij zijn eind vorige week op de hoogte gebracht door eigenaar Mechteld Schwartz. Willemsen Mode is 80 jaar geleden van start gegaan in Elst.

Grillige markt
Twee jaar geleden werden de negen Willemsen Mode-zaken overgenomen door Hier Mode in de hoop samen sterk te staan in de grillige modemarkt. Hier Mode werd 40 jaar geleden in Kampen opgericht door de ouders van Mechteld Schwartz.

Verouderd
De modeketen stopt ermee omdat de nieuwe najaarscollectie ingekocht moest worden. „Dat hebben we niet meer aangedurfd", zegt Astrid Olde Olthuis van het hoofdkantoor. Volgens Olde Wolthuis is een deel van de winkels ook verouderd. Die zouden opgefrist moeten worden, maar daar is geen geld voor.

Overnamekandidaat
Het bedrijf is enkele maanden bezig geweest om een overnamekandidaat te zoeken, maar die is niet gevonden. Wanneer de winkels precies dicht gaan is niet bekend. Naar verwachting zal dat over enkele weken zijn.

Op dit moment is nog niet bekend of er een sociaal plan komt voor het personeel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen